Столичен служител на МВР е заловен със 130 грама амфетамин в Кюстендил

OFFNews 25 януари 2023 в 17:22 2180 2

Снимка

Снимката е илюстративна

Служител на МВР, работещ в структура на министерството в София е бил задържан в Кюстендил с наркотични вещества, съобщиха от полицията в града. При претърсване в автомобила му са открити 130 грама амфетамин и 96 грама канабис.

В рамките на специализирана операция за противодействие на криминалната престъпност и контрол на пътното движение, проведена вчера вечерта, е бил проверен личен автомобил "БМВ", управляван от 32-годишен кюстендилец. При проверката той е отказал да му бъде направена проверка за употреба на алкохол и наркотични вещества. Междувременно е било установено, че той е служител на МВР в столична структура, каза на брифинг днес директорът на Областната дирекция (ОД) на МВР в Кюстендил ст.комисар Тодор Петров.

След като на мястото на проверката е била извикана следствена оперативна група, е извършено претърсване в автомобила. Открити са били 96 г канабис и 130 г бяло прахообразно вещество (амфетамин), уточниха от полицията. Последвало е и претърсване на жилището, обитавано от мъжа, където също са намерени вещества, реагиращи на марихуана, уточниха по време на брифинга административният ръководител на Районната прокуратура Албена Разсолкова и говорителят на обвинението Галина Димитрова. В жилището е намерена електронна везна и мелница, тип гриндер. По случая към този момент е образувано досъдебно производство, ръководено от Районната прокуратура. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, по Закона за МВР.

До този момент няма данни мъжът да е съден за престъпления от общ характер и той не е работил в Кюстендил, стана ясно още на брифинга. Той не се е опитал и да използва служебното си положение, а местоработата му е станала известна по време на самата проверка, казаха още от прокуратурата.

На 32-годишния мъж е предявено е обвинение за държане на високорискови вещества, а наказанието за такова престъпление предвижда лишаване от свобода от една до шест години и глоба до 10 хиляди лева. "МВР остава безкомпромисен по отношение на всеки, извършил престъпление от общ характер, независимо дали е служител на полицията или не. Продължава и политиката на вътрешния министър Иван Демерджиев за пълно изчистване на системата на МВР от служители, които уронват престижа на министерство, каза директорът на полицията в Кюстендил.

На провинилия се служител е предявено обвинение, той е и разпитан. Предстои да бъдат разпитани свидетели и да се направят експертизи на намерените наркотични вещества.

В настоящия момент му е определена парична гаранция от 5 хиляди лева, вносима в петдневен срок, уточниха от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

2

Човека

26.01 2023 в 01:19

Каква изненада. Плодовете на герб.

22548

1

dolivo

25.01 2023 в 20:51

добър ден, и как така го хванахтье? излагация
 
X

Да помогнем на украинските деца!