Спряха бус с мигранти след гонка с полицията и катастрофа, шофьорът скочи в движение

OFFNews 04 септември 2022 в 16:45 3632 1

След кратко преследване 31-годишният шофьор е задържан

Снимка БГНЕС

След кратко преследване 31-годишният шофьор е задържан

След преследване и заградителни действия в София е задържан микробус, превозвал група мигранти.

Заловен е 31-годишният шофьор, опитал да избегне полицейската проверка.

Към 14.30 часа екипи на СДВР засичат микробус, който се е движел с висока скорост по околовръстния път. Шофьорът не спира на подадените сигнали. Незабавно са предприети действия по проследяването и задържането на превозното средство, в които се включват полицаи от областната полиция в София.

Според данните до момента, в района на Костинброд, след като преминава през различни улици, шофьорът прави рязко обратен завой към София и преди излизане от Костинброд за малко намалява скоростта и скача от превозното средство, което на собствен ход спира, удряйки три паркирани автомобила.

След кратко преследване 31-годишният шофьор е задържан. В микробуса е установена група от мигранти, самоопределили се като граждани на Сирия. 

Чужденците са в оградено място от полицията. Всички те са насядали по земята, докато текат действията по разследването. На място освен полицаи, има и лекарски екип.

Същевременно агенция БГНЕС съобщава, че тази сутрин Гранична полиция е задържала 50 мигранти от Сирия на главния път от Малко Търново за Бургас до село Крушевец.

Мигрантите са предимно млади мъже, сред задържаните има и жени и малки деца. Пред БГНЕС те заявиха, че целта им е да отидат в Германия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1200

1

путин хуйло

04.09 2022 в 20:15

не минава и ден без новина, която да не включва в себе си думите: мигранти, гонка, катастрофа, загинали, полицията работи!