Спецакции в ''Столипиново'' и ''Факултета'' заради предстоящите избори, има задържани

OFFNews 28 март 2023 в 13:30 1148 0

полиция

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Полиция

Специализирани полицейски операции се провеждат в пловдивския квартал "Столипиново", както и в столичния квартал „Факултета”, предаде Нова ТВ. 

Униформени претърсват десетки адреси в Пловдив, като в някои от имотите са открити списъци с имена на лихвари, които имат връзка с купуването на гласове за предстоящите избори. Има и задържани.

Акцията е започнала рано сутринта от служители на 6 Районно управление и ще продължи през целия ден. След приключването й се очаква повече информация от прокуратурата.

Жандармерия влезе тази сутрин във „Факултета”, заедно с екипи на Агенцията по безопасност на храните и служители на Горското. Проверяват се търговски обекти, заложни къщи и складове за дърва. Дни преди вота полицията ще проверява познатите й дилъри на гласове, както й сигнали за нелегални мигранти. Няма арестувани. 

Комисар Ивайло Величков – началник на 3 РУ София, заяви, че се проверяват заложни къщи, защото е много вероятно там да върви търговия с гласове.

Жители на „Факултета” обясняват, че след толкова много избори в последните 2 години, вече никой вече не ходи да агитира или купува гласове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови