След трагедията в Кемерово пожарникарите в Бургас показват как се гаси мол

OFFNews 05 април 2018 в 09:45 6329 0

Заради двата пожара в руски молове в Кемерово и Москва, при които загинаха и бяха ранени множество хора, бургаските пожарникари организират учение как се гаси голям търговски център.

То е планирано за идния вторник в Mall „Галерия“ в комплекс „Славейков“. Пожаро-тактическото учение ще бъде ръководено лично от директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас комисар Васил Василев.

Учението ще представлява пожар в заведение, разположено в атриума на Mall „Галерия“, евакуация на хора и гасене на огнените пламъци.

Предвидено е да се включат три структури на Регионална Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението/ Първа и Втора Районни противопожарни служби - Бургас и служители от сектор „Специализирани оперативни дейности“/ с четири автомобила.

Учението ще се проведе със съдействието на управата на Mall „Галерия“ и Община Бургас, като ще покрие територията и на централната градска част и прилежащите към търговския обект зони от к-с „Славейков“, тъй като след подаването на сигнала за инцидента, противопожарните автомобили ще се придвижват в реално време по различни маршрути с цел определяне на бързината и най-оптималния от тях.

Бургаските пожарникари призоваха и медиите за съдействие и предварително оповестяване на предстоящото учение, за да се осуети възможна паника сред хората в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови