Син на общинар от ГЕРБ и още трима са задържани за сбиване в Смолян

OFFNews 04 май 2020 в 17:39 4045 2

Четирима души, сред които и синът на общинския съветник от ГЕРБ в Смолян Стоян Иванов, са задържани заради сбиване и нарушаване на обществения ред в града, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Стоян Иванов обаче твърди, че синът му е бил налаган от полицията, става ясно от негова публикация във фейсбук. По думите му на 2 срещу 3 май при задържането на сина му и още трима души органите на реда са превишили правата си, като са разбили врата и са упражнили физическа сила, дакото задържаните са се държали "уважително към тях". По-късно през деня Иванов изтри публикацията си.

За екшъна е съобщил гражданин, който е бил заплашван от момчетата в съседна къща. Веднага е бил изпратен екип на полицията да провери случая. 

След като полицаите пристигнали обаче, шестима мъже във видимо нетрезво състояние започнали да се държат агресивно и да не изпълняват нарежданията, пишат от МВР. Двама от тях били и без документи за самоличност. 

Заради поведението на нарушителите се наложило да бъде извикан втори екип. Установено е, че мъжете са на възраст между 22 и 30.

Четирима от тях са задържани. Съставени са им общо 16 акта. 

"Полицията в Смолян започна две проверки - едната за хулиганство от страна на четиримата младежи от града, втората срещу полицаи за превишаване на правата им", съобщи директорът на ОДМВР старши комисар Николай Димов по повод оплакването от страна на съветника Стоян Иванов. 

Началникът на Районното полицейско управление се е самосезирал и е започнал проверка за дисциплинарно нарушение от страна на полицаите, които са били на мястото на инцидента.

По случая се води проверка, а материалите ще бъдат предадени на Районната прокуратура. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

2

Пенчо бре

04.05 2020 в 18:58

"По думите му на 2 срещу 3 май при задържането на сина му и още трима души органите на реда са превишили правата си, като са разбили врата и са упражнили физическа сила, дакото задържаните са се държали "уважително към тях"."

Човекът е от ГЕРБ и по дефиниция, казва истината и само истината!

18551

1

Нострадамус

04.05 2020 в 18:20

Тия, дебили, внуци на комунисти и синове на герберисти са празнували оздравяването от Covid-19 на д-р Даниела Дариткова Председател на ПГ на ГЕРБ!