Сигнали за бомби в няколко столични училища

OFFNews 10 февруари 2023 в 13:01 5826 0

Снимка БГНЕС/Зара Русева

Няколко столични училища са получили сигнали за поставени бомби, предаде БТА.

От Столичната дирекция на вътрешните работи потвърдиха пред OFFNews за това, като не посочиха колко са училищата, получили сигнали, и кои са те.

Наложило се е евакуация на децата, а някои от учебните заведения днес няма да продължат обучението. Продължава проверката в сградите.

Засега няма открити взривни устройства.

По първоначална информация сигналите са за 81 СУ „Виктор Юго“, 131 СУ "Климент Аркадиевич Тимирязев" и 144 СУ "Народни будители". И трите училища са в район "Младост". 

Учениците от I смяна в 81 СУ са евакуирани и освободени от учебни часове до края на деня. Учениците от втора смяна, 5. и 6. клас, ще се обучават в електронна среда през виртуалните класни стаи, съобщават от учебното заведение във Фейсбук страницата си. От ръководството уточняват, че учениците от 1-4 клас трябва да бъдат взети от двора на училището. В съобщението се казва, че мерките са предприети във връзка с подаден сигнал от 7 РУ за бомбена заплаха.

По-рано бяха подадени сигнали за бомби в Съдебната палата и Софийския районен съд. Вчера бяха подадени сигнали за поставени взривни устройства в района на столичното летище и метростанции в София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!