Шофьор-убиец с 15 акта блъсна дете на зебра в Монтана

OFFNews 01 април 2016 в 09:44 4922 5

Шофьор блъсна дете на пешеходна пътека в Монтана. Момичето е прието в болница със счупена ръка и рана на главата, претърпяло е и коремна операция. 

27-годишният Александър Цеков има 15 наказателни постановления за различни пътни нарушения. През 2011 година пиян, с превишена скорост и неправоспособен, същият шофьор удря 64-годишен мъж и бяга без дори да намали скоростта. По-късно полицията го намира, а пострадалият умира от раните си. Осъден е на три години лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок след споразумение с прокуратурата, припомня бТВ. 

15-годишната Диана пресича на пешеходна пътека заедно с още две момичета в ранния следобед, на 100 метра от училището. На едно от най-натоварените кръстовища в Монтана бариерата е спусната и повечето коли чакат влака. Момичето разказва, че е пресичало на зелен светофар, а колата го е ударила с висока скорост. Шофьорът блъска Диана точно преди да се изкачи на тротоара.  

Сред свидетелите на катастрофата са още няколко деца от нейния клас и сестра й, която веднага се обажда на майка им. Бащата на Диана Ангел Боянов разказва, че шофьорът се опитал да побегне, но ударил друг автомобил. Пробата за алкохол на водача е отрицателна, задържан е с полицейска мярка за 24 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови