Шофьор се барикадира в автомобила си след полицейско преследване в Шумен

OFFNews 17 януари 2023 в 20:47 3014 0

Снимка МВР

След счупване на стъклото на дясната врата шофьорът-беглец бил изкаран от автомобила.

Шуменски полицаи задържаха след преследване по улиците на града шофьор, отказал да спре на стоп палка, съобщи говорителят на ОД на МВР Ася Йорданова. След преследването мъжът се барикадирал в колата си и при извеждането му оттам единият от полицаите се е наранил.

Към три следобед във вторник екип, който осигурявал безопасността на движението в района на "Пети километър" край Шумен, подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил „Тойота“, с шуменска регистрация. Колата не спряла, а мъжът в нея дал газ и продължил по пътя си.

Полицейският патрул тръгнал след него и предал по радиостанцията информация за инцидента и за посоката, в която се движи нарушителят. Веднага била създадена организация за спирането му. Полицаите успели да го задържат в шуменския квартал Дивдядово, макар че и там шофьорът се опитал да не допусне провека, като първо мислел да избяга, а после се изместил на дясната седалка, заключил вратите и се барикадирал в колата.

При опит на полицаите да го изкарат от заключения автомобил е било счупено едно от стъклата и един от полицаите се наранил, но останал да изпълни служебните си задължения.

Нарушителят е 40-годишен мъж от Шумен и е задържан за 24 часа в полицейския арест. Установено е, че е бил с отнета шофьорска книжка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!