Шефът на МВР поиска две оставки заради убийството в Цалапица

Близнаците, обвинени за помагачи, остават за постоянно в ареста

OFFNews 02 август 2023 в 16:23 3011 1

близнаци

Снимка БГНЕС

Близнаците Валентин и Борислав Динкови в съдебната зала.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска оставките на директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на началника на РУ – Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев.

Поводът е създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след извършено на територията на районното управление тежко криминално престъпление, както и пропуски в работата досега, съобщиха от МВР.

Разпоредена е и проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.

Става дума за убийството на 24-годишният Димитър Малинов - пребит до смърт, а тялото му заровено в импровизиран гроб, който е затрупан със строителни материали. Момчето от Стамболийски изчезна на 20 юли. Бил на гости на майка си в пловдивското село Цалапица. Излязъл около 23 ч. Охранителни камери са го заснели да се качва в черна кола с изгасени фарове.

Тялото му е намерено близо до мястото, където е изчезнал.

Младежът е имал конфликт с друго момче от селото.

Междувременно съдът в Пловдив присъди на близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично укривателство и подпомагане на сочения за убиец на Димитър Рангел Бизюрев, постоянен арест.

Според магистратите разследването е на ранен етап и искът на прокуратурата е обоснован. Освен това има опасност близнаците да извършат друго престъпление с по-висока степен на обществена опасност.

Преди съдът да се произнесе Динкови заявиха в съдебната зала, че съжаляват за извършеното и че са били приятели с убития Димитър Малинов.

Час преди делото, на което прокуратурата поиска постоянното задържане под стража на 19-годишните близнаци, имаше протест пред съда. Протестиращите поискаха обвинението срещу тях да бъде променено, тъй като според протестиращите те са съучастници в убийството. Хората от Цалапица поискаха доживотна присъда без право на замяна за извършителя и помагачите му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

02.08 2023 в 17:52

Деца почти, подведени под обаятелността на мутро барока. Саморазправа за каквато и да е въображаема или реална издънка на жертвата и това е резултата.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика