Рецидивист с 4 присъди простреля полицай

OFFNews 10 юни 2024 в 13:44 1658 0

Полицай бе прострелян.

Снимка БГНЕС

Рецидивистът не се поколебал да стреля срещу полицая.

Криминално проявен и вече осъждан е задържан за стрелба по полицай, съобщиха от МВР.

Инцидентът е от 8 юни, когато около 23:30 часа в София простреляният и негов колега били изпратени по сигнал за междусъседски скандал. На място подателят обяснил пред униформените, че негов съсед заплашил семейството му с физическа саморазправа и убийство, след което успял да избяга.

"В хода на незабавно стартиралите действия за установяването му, срещу полицаите бил произведен изстрел, куршумът уцелил ръката на единия от полицаите. Колегата му действал бързо и успял да качи простреляния в патрулния автомобил, където му оказал първа помощ. Възползвайки се от ситуацията, стрелецът нападнал полицейските служители с хладно оръжие. Адекватната реакция и професионални действия на полицая довели до бързото му обезвреждане и задържане", обясняват от вътрешното министерство.

На място се отзовал втори полицейски екип и линейка, а пострадалият бил откаран в болница.

От съобщението на МВР се разбира, че задържаният е 67-годишен, криминално проявен и осъждан – от 1977 до 2021 г. има четири присъди за хулиганство, противозаконно отнемане на МПС, телесна повреда и кражби и за "съучастие в опит за кражба на движими вещи".

У стрелеца били намерени пушка, преработена за стрелба с бойни патрони, както и още една пушка и два ножа.

Той е задържан за срок до 72 часа.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх