Разкриха нелегална фабрика за тютюн в Пловдив

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2017 в 13:09 2887 1

Нелегална цигарена фабрика бе разкрита в складова база в Пловдив при проверка на служители на Агенция „Митници".

В помещението се намирали група лица, които извършвали дейности по производство на тютюн за пушене - обезжилване и машинно рязане на тютюневи листа чрез две електрически машини.

Иззети били няколко бали тютюн на листа, като 16 кг от тях били нарязан и годен за пушене.

Малко по-рано е била извършена проверка на лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат", управляван от Веселин Р., на 28 г., като в багажника били открити 190 кг ситно нарязан тютюн, разпределен в 20 чувала. Установено е, че тютюнът бил нарязан в склада и предоставен на Веселин Р. от Александър Р.

Районна прокуратура-Пловдив вече е привлякла като обвиняеми Гюлхан А., на 19 г, и Александър Р., на 33 г., за държане на акцизни стоки без бандерол при предварителен сговор - престъпление по чл.234 ал.2 т.2 във връзка с чл.234 ал.1 от Наказателния кодекс.

Предстои Районна прокуратура-Пловдив да привлече като обвиняем Веселин Р. за държане на акцизни стоки без бандерол - престъпление по чл.234 ал. 2 т. 2 от Наказателния кодекс. Той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Акцията по установяване на незаконното производство на акцизни стоки е проведена след оперативно-иззирвателни дейности на митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Пловдив. По делото се извършват активни процесуално-следствени действия - огледи, разпити на свидетели, предстои назначаване на физико-химична експертиза. Иззет е лекият автомобил, марка „Фолксваген Пасат", двете електрически машини за рязане, както и тютюнът.