Разказ от първо лице. Видях как загина пешеходецът на бул. Прага

OFFNews Последна промяна на 02 октомври 2019 в 19:42 24554 0

"Не ми се бе случвало досега да усетя последните дихания на умиращ човек. Не го пожелавам на никого." Разказът е на Петър Къджилов, бивш пиар на кандидата за кмет на "Младост" Десислава Иванчева.

По-рано през деня 29-годишен пешеходец загина на място на столичния бул. "Прага", прегазен от микробус.

Кърджилов разказва, че се е събудил рано сутринта от викове и силно блъскане. Когато станал и погледнал през прозореца, видял как шофьори се разправят на английски с нетрезвен младеж. Бившият пиар решил да излезе и да помогне като успокои младия мъж, който се опитвал да спира коли, и да се обади на 112. Но било твърде късно, защото човекът лежал на платното в локва кръв откъм главата му.

"В платното за насрещното имаше три пъти по-голяма локва кръв - вероятно след инцидента го бяха преместили, което е изключително погрешно. Имаше пристигнал патрул, но никой е се интересуваше от състояноето му, чакаха линейка. Отидох до него (до момчето - бел. ред.) и се наведох да проверя дишането и пулса - много слабо дишане само през устата и силно разреден пулс", разказва Кърджилов. Той не предприел сърдечен масаж, защото травмата е била много тежка. Затова пък се обадил да помоли линейката да дойде по-бързо. Лекарят само констатирал смъртта на пострадалия.

По-късно очевидецът разбрал, че момчето паднало след опит да се качи в движение на микробус.