Рашков уволни дисциплинарно шефа на МВР в Пловдив

OFFNews 16 август 2021 в 10:54 3841 1

Снимка Йордан Рогачев, Архив

Директорът на Областната дирекция на МВР Пловдив Йордан Рогачев е уволнен дисциплинарно със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков, съобщава БНР.

В началото на май стана ясно, че Рогачев "не може да бъде открит". Тогава при акция на Вътрешна сигурност бяха арестувани 6 полицаи в Пловдив, сред които и шефът на 3-то РПУ.  По-късно началникът на ОДМВР-Пловдив беше отстранен временно заради образувано дисциплинарно производство срещу него. Стана ясно и че Рогачев е в отпуск за гледане на дете до септември, но "не за да се крие"

Като причина за дисциплинарното уволнение на Йордан Рогачев се посочва, че той системно не е бил на работното си място от 9:30 до 16 часа като през това време пътувал със служебни автомобили, без това да е необходимо.

Рогачев заяви, че срещу него е имало подаден сигнал:

"От служител, който осъществяваше системен психологически и сексуален тормоз върху служителка на областната дирекция. Аз го извиках, разговарях с него, след което го преместих да работи на друго място до навършване на пенсионна възраст. След като бях отстранен, той лично отиде при изпълняващия длъжността и подаде донос срещу мен и заради това ме разследваха. В комплексната проверка абсолютно нищо не се намери и понеже нямаше за какво, се хванаха заради това", обясни той.

По думите му още на 19 юни, когато е бил в болница, бил посетен от негов заместник. "С думите: "Праща ме министър Рашков, подай си оставката, поне да си вземеш заплатите, в противен случай ще стане много лошо за теб". Моят отговор беше: "Не. Аз няма от какво да се притеснявам", каза Рогачев и се закани да обжалва уволнението си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови