Проверяваме за неплатени глоби към КАТ през интернет портала на МВР от днес

OFFNews Последна промяна на 24 юни 2020 в 10:23 8428 2

Гражданите вече могат да правят справки за невръчени глоби по Закона за движение по пътищата през интернет портала на МВР. 

До днес шофьорите можеха да правят проверка само за дължими глоби по ЗДвП по влезли в сила фишове, електронни фишове и Наказателни постановления.

Услугата "Проверка на задължения по ФИШ/АУАН/НП с възможност за плащане" може да се активира с въвеждане на номер на свидетелство за управление на МПС и ЕГН/ЛНЧ. Там излизат резултати за неплатени задължения, но и за издадени, но невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове, съобщиха от МВР. 

Осигурена е и възможност за заплащане на дължимите суми директно през портала. Другите възможности за заплащане задълженията са чрез терминално устройство в структура на МВР, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и КЕШ-терминали. 

От МВР припомнят, че за да стане дължима глобата наложена с административно-наказателен документ, не отпада необходимостта той първо да бъде връчен и влязъл в сила, съгласно нормативно заложените срокове. Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно управление на МВР или в звено "Пътна полиция", като след връчване може да бъде заплатен веднага чрез ПОС-терминал на място или през посочените други начини. За връчване на наказателни постановления е необходимо водачът да посети лично звеното на "Пътна полиция" към областната дирекция на МВР по постоянен адрес, уточняват от МВР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9010

2

Dragomir Draganov

24.06 2020 в 21:38

"Издаване на лични карти и паспорти на български граждани":

https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/Application/Index/35

изисква Internet explorer версия 9 или по-голяма или Firefox браузър, за да стартира Java Applets. Това е технология на повече от 20 години и отдавна отхвърлена.

10571

1

Hissarion

24.06 2020 в 15:56

А Тити Папазов къде да провери - при арменския поп ли?