Прокуратурата поиска постоянен арест за убиеца на Паоло

Ивайло Анев 09 юни 2014 в 18:12 8064 2

Георги Сапунджиев.

Старозагорската окръжна прокуратура е внесла в понеделник протест срещу наложената от съда мярка „домашен арест" на убиеца на 4-годишния Паоло Георги Сапунджиев.

Мъжът е обвиняем за смъртта на 4-годишния Паоло Иванов, който на 2 юни беше блъснат от джип, шофиран от Сапунджиев, в пешеходната зона на Стара Загора. Момчето загина на място.

С протеста си прокуратурата поиска най-тежката мярка - „задържане под стража“ за обвиняемия. На 6 юни Окръжният съд в Стара Загора постанови "домашен арест".

Адвокатът на Сапунджиев - Георги Георгиев, отказа да коментира подновеното искане на обвинението за постоянен арест на неговия подзащитен под предлог, че коментарът можел да му навреди. На откритото съдебно заседание миналия петък той обаче категорично се противопостави на това искане и поиска най-леката мярка за неотклонение – „подписка".

Няколко хиляди души протестираха в неделя в цялата страна срещу убийствата на деца по пътищата и в подкрепа на семейството на прегазеното 4-годишно момченце Паоло.

Те поискаха незабавни промени в Наказателния кодекс с цел адекватни наказания на убийците на пътя, по-строги и по-високи санкции за нарушителите на Закона за движение по пътищата и стриктен контрол за спазването на този закон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!