Прокуратурата и МВР в хайка за нелегални имигранти

OFFNews Последна промяна на 24 октомври 2014 в 12:35 2492 0

Прокуратурата и МВР провеждат специализирана операция срещу нарушители на държавната граница и незаконно пребиваващи чужденци. 

От държавното обвинение съобщиха, че днес по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов е стартирала операция на територията на цялата страна. В нея са ангажирани окръжните прокуратури, СДВР и областните дирекции на МВР, дирекция „Миграция“ в МВР и специални полицейски сили.

Проверяват се чужденци, за които има съмнения за незаконно пребиваване на територията на страната ни. Претърсват се хостели, хотели и частни жилища. Създадена е организация за случаите, когато задържаните са чужденци, да бъде потърсено съдействие от Държавната агенция за бежанците.

По данни на Софийска градска прокуратура, към момента на територията на столицата са проверени 531 лица. Задържаните лица без документи, които са незаконно пребиваващи у нас, са 107. Установени са трима български граждани, обявени за общодържавно издирване.

По данни до 11.00 часа общо проверените в страната обекти са 1035. Извършена е проверка на 2 742 лица, от които 113 са задържани.

Операцията е стартирала в 6.30 ч. тази сутрин и продължава и към момента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови