Проба-грешка и пак грешка: Служители на ГДБОП нахлуха в празна къща при акция срещу лихварите във Видин

OFFNews 26 януари 2023 в 15:48 3700 0

полицаи

Снимка ГДБОП

Маскирани и тежко въоръжени пак нахлуха не където трябва.

Служители на ГДБОП нахлуха на грешно място при акция срещу лихварите във Видин, при която са задържани няколко души. Една от къщите, където влезли те, била празна, тъй като собствениците й са в Германия, съобщи bTV.

За ситуацията съобщила Славка Иванова, която живее в съседен имот. Собственикът на злополучната къща е неин племенник.

"Заключена врата са изкъртили. Нова врата също са счупили. Бях на прозореца, казах им да не чупят вратата. Чуха, че казвам името на момчето, проверили са – това е по погрешка. Момчето тръгва днес от Германия, за да подаде жалба и да плащат вратата. Сега тази нощ няма да спим. Как можем да оставим – вътре има обзавеждане и всичко", възмущава се жената.

Не за пръв път ГДБОП действа на принципа "проба-грешка". При подобна акция през 2020 г. маскираните ченгета отново се оказаха на неподходящо място - в дома на нищо неподозиращо семейство в столичния квартал "Левски", заради проблем с навигацията. Търсят организирана престъпна група за рекет и наркотици, но откриват младо семейство с бебе.

Бащата бил окован в белезници, по думите му полицаите използвали електрошок спрямо него, удряли го по главата, а също видял, че ритали съпругата му. Едва след това попитали дали се казва Станислав и когато разбрали, че не са попаднали на верния човек, изчезват за секунди.

"Такива грешки се случват", се извиниха тогава от ГДБОП.

Това не е единственият пример - преди години тежко въоръжени нахлуха и в дома на певеца Красимир Аврамов при операция с кодовото име "Недосегаемите". И той бе проснат на земята и окован в белезници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика