Прекратиха издирването на изчезнали от "Коста Конкордия"

Любомир Тодоров 29 януари 2012 в 15:14 1881 0

Прекратиха издирването на изчезнали от
Прекратиха издирването на изчезнали от "Коста Конкордия" Снимка:БГНЕС

Издирването на 16-те души, останали в списъка на изчезналите след корабокрушението на круизния кораб "Коста Конкордия", бе прекратено днес заради преместване на полупотъналия плавателен съд, предаде италианската агенция Анса.

Спасителните екипи са измерили изместване на кораба с 3,5 см за шест часа. Според информацията потъналият кораб се подпира на подводните камъни, на които е заседнал, но все още има опасност да се наклони. Това движение на кораба е опасно за водолазите. Поради лошото време още вчера бе преустановена подготовката за изпомпването на горивото от резервоарите. Официални източници прогнозираха, че операцията ще бъде възобновена най-рано в средата на следващата седмица. При вчерашното търсене водолази откриха тялото на жена, за която по-късно бе установено, че е от перуански произход. С него общият брой на потвърдените смъртни случай вследствие на зловещия инцидент от 13 януари край италианския остров Джилио става 17, а 16 души все още остават в неизвестност.

На 13 януари вечерта корабът „Коста Конкордия“ се удари в скали, край бреговете на италианския средиземноморски остров Джилио. След удара лайнерът заседна и се наклони в пристанищната зона край острова. Последва паническа евакуация на намиращите се на борда 4200 пътници и екипаж, сред които и осем българи. Все още не е ясна съдбата на 15 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!