Последното предаване на убитата тв водеща било за Джи Пи Гейт

Бдение в памет на Виктория Маринова се организира утре в Русе и София

OFFNews 07 октомври 2018 в 17:15 27797 1

Последното предаване на убитата телевизионна водеща Виктория Маринова е било по темата "Джи Пи Гейт", съобщи  www.dunavmost.com.

В нейна памет утре се организира бдение на пл. "Света Неделя". То е с начален час 18:30. В Русе също ще има бдение.

Тялото на 30-годишната майка на 7-годишно момиченце бе открито в събота в труднодостъпен район в Русе - в храсти, близо до р. Дунав. Младата жена - административен директор на русенската тв TVN и водеща на предаването "Подиум", а от края на септември - и на програмата "Детектор", е станала жертва на изнасилване и тежък побой. Била е обезобразена и задушена.

Криминалисти казват, че не помнят в Русе да е извършвано толкова брутално престъпление.

"Джи Пи Гейт" започна от разследване на сайта "Биволъ" за измами и корупция при усвояване на европейски средства. След публикуването на разследването за корупция бяха задържани журналистът Димитър Стоянов и румънският му колега Атила Биро. Двамата бяха арестувани, след като "Биволъ" подаде сигнал до МВР, че от офисите на строителната фирма „Джи Пи Груп“ започва изнасяне на документи, които са изгаряни в района на Радомир, а двамата журналисти са били на мястото, за да заснемат изгарянето. От "Джи Пи Груп" отричат да са замесени в незаконна дейност и да са горили документи.

Разследването на "Биволъ" вижте тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови