Джи Пи Груп: Не сме горили документи, замесват ни в манипулации

OFFNews 14 септември 2018 в 19:18 12363 4

"Джи Пи Груп" отрече публикуваните данни от разследването на сайта "Биволъ", в рамките на което бяха задържани журналистът Димитър Стоянов и румънският му колега Атила Биро. 

След публикуването на разследване за корупция с евросредства "Биволъ" подава сигнал до МВР, че от офисите на „Джи Пи Груп“ започва изнасяне на документи, които са изгаряни в района на Радомир. 

Стоянов и Биро отиват на място, за да заснемат унищожаването на документацията, където са задържани от патрулка на ОД на МВР Перник и след това са отведени за даване на показания. 

След като около случая се разшумя, от "Джи Пи Груп" излязоха с позиция, като посочиха, че фирмата се замесва в "откровени манипулации и неверни твърдения", като по този повод ще търсят правата си в съда. 

"Никога и под никаква форма „Джи Пи Груп” АД не е имала отношение към оперативната дейност или счетоводството на която и да е от компаниите, споменати в определения като „разследване" материал. Единствената вярна информация в него е, че част от споменатите компании в различни периоди са били в договорни отношения с „Джи Пи Груп” АД и за работата си са получили съответното договорено възнаграждение. Тези отношения са надлежно отразени в публичните финансови отчети на дружеството. Нито една от тези фирми обаче не е и не е била част от групата", обявиха от фирмата.

От "Джи Пи Груп" отричат и от компанията да са изнасяни и горени документи. Оттам призоваха властите да разследват твърденията на "Биволъ", за да се "стигне до истината за действителните цели на подобни журналистически „разследвания".

Ето и цялата позиция на "Джи Пи Груп". Публикуваме я без редакторска намеса:

ПОЗИЦИЯ

НА РЪКОВОДСТВОТО НА „ДЖИ ПИ ГРУП” АД

По повод публикацията от 10.09.2018 г. на сайта Биволъ.бг, ръководството на „Джи Пи Груп" АД заявява следното:

1. Категорично не приемаме замесването на „Джи Пи Груп“ в откровени манипулации и неверни твърдения. В защита на името си в публичното пространство, компанията ще потърси отговорност по законоустановения ред.

2. Никога и под никаква форма „Джи Пи Груп” АД не е имала отношение към оперативната дейност или счетоводството на която и да е от компаниите, споменати в определения като „разследване" материал. Единствената вярна информация в него е, че част от споменатите компании в различни периоди са били в
договорни отношения с „Джи Пи Груп” АД и за работата си са получили съответното договорено възнаграждение. Тези отношения са надлежно отразени в публичните финансови отчети на дружеството. Нито една от тези фирми обаче не е и не е била част от групата.

3. „Джи Пи Груп” АД не е собственик, а е един от наемателите в сградата на бул. „Черни връх” 59А, и не може да е отговорна за дейността на който и да било от другите наематели в същата сграда.

4. По повод днешните публикации за задържани журналисти край Радомир, в които името на „Джи Пи Груп” отново беше употребено, категорично заявяваме, че нито в последните два дни, нито когато и да било от компанията не са изнасяни, горени и закопавани никакви документи. Като водещ представител на строителния бранш, „Джи Пи Груп” АД е сертифицирана по международните стандарти ISO 9001:2015, ISO
14001:2015 BS, OHSAS 18001:2007. Всяка година компанията се одитира от независим одитор, който проверява включително и процесите по съхранение и архивиране на документация.

Това не е първият случай, в който се прави опит името на „Джи Пи Груп” да бъде очернено чрез манипулативни и неверни внушения. Освен че компанията ще предприеме всички възможни стъпки за защита на доброто си име и авторитет, настояваме компетентните държавни органи да разследват изнесените от Биволъ.бг „доказателства“, за да стигнат до истината за действителните цели на подобни журналистически „разследвания".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12094

4

дони

15.09 2018 в 09:33

Защо трябва да ги горят на къра, не разбирам! На къра се правят други работи, а не палежи. Ако си нормален, де... Ако не, си правиш постановки...

8000

3

narisuvan

14.09 2018 в 23:39

https://bivol.bg/gp1.html
който търси намира... квазимодо ;)

11519

2

d0ni

14.09 2018 в 23:38

а не са ли ходили и те на почивка в Солсбъри?

5300

1

квазимодо

14.09 2018 в 19:33

Не защитавам никакви групи , ама хаиде покажете поне едно истинскио документче с което разполагате , че така излиза само клеветническа дейност.А ние ви вярваме.