Поредни междусъседски войни, две коли изгоряха в София

OFFNews 09 март 2023 в 08:17 3659 0

Полиция

Снимка Архив

Полиция

Пореден случай на тормоз от страна на съсед доведе до палеж на два автомобила в София. За случая разказаха БТВ.

В нощта на 7 срещу 8 март потърпевшият Радослав разбира, че автомобилът му е запален и гори. „ Около 3 часа през нощта телефонът ми звънна. Помислих, че е грешка, само че по-късно се позвъни на вратата и едно съседско момче ми сказа, че колата ми е изгоряла“ - споделя Радослав, който е притежател на запалената  кола пред БТВ.

Жителите на блока, пред който бяха запалени автомобилите разказват пред БТВ, че проблеми с този човек, който живее на 2 етаж в кооперацията има от доста време. Рязане на кабели, спиране на тока в блока, хвърляне на бомбички - по този начин той тормозел съседите си.

Опитите на потърпевшия Радослав да се разбере с лицето, което живее в блока, не довели до резултат. Пред БТВ Радослав казва, че съседа се е държал неадекватно. Той подал сигнали до различни институции, но не последвала никаква реакция. 

За прблеми съобщават и други съседи от блока. Весела, която живее в апартамента над агресивния съсед разказва, че са били подложени на различни видове тормоз, сред които разбиване на входната врата, хвърляне на буркан с урина по прозореца, хвърляне на бутилка със запалителна течност.

Опитите за диалог отново не довели до нищо, освен до заплахи. 

Не помогнали и сигналите до полицията, откъдето казали на жалбоподателката, че въпросният съсед е наркоман.

След палежа сега той е задържан, а съседите се надяват на трайно решение на проблема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови