Полицията разкри незаконна печатница за документи в Костенец

OFFNews Последна промяна на 09 декември 2018 в 12:05 2724 0

Снимка МВР - пресцентър

Криминално проявен мъж е задържан, след като МВР разкри незаконна печатница за документи при полицейска операция в Костенец, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

На 4 декември по обяд, в хода на планирана полицейска операция, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София и колегите им от РУ- Костенец пристъпили към претърсване на частен имот в гр. Костенец, обитаван от 58-годишен криминално проявен и осъждан мъж.

От адреса са иззети пишещи машини, скенер, ксерокс, ламинатор, метална преса, както и множество дипломи, свидетелства и удостоверения за завършено основно, средно, висше образование и професионална квалификация.

Полицейските служители са открили още корици на дипломи и копия от бланки на документи, бележки с лични данни на лица, учебни заведения, населени места, също така печати на учебни заведения вкл. и нотариални, както и заготовки за такива.

Допълнително са иззети и 98 патрона и три метални писалки за изстрелване на боеприпаси, без да е налице надлежно разрешително за законното им притежаване, както и различни други веществени доказателства, съотносими към извършваната престъпна дейност.

Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Районна прокуратура- Ихтиман, 58-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови