Полицай чукна на светофар съпругата на Бойко Рашков. МВР: няма пострадали при лекия пътен инцидент

OFFNews 09 юли 2022 в 20:58 1835 0

Бойко Рашков

Снимка БГНЕС

По ирония на съдбата в лекото, по думите на пресцентъра на МВР, произшествие участвали съпругата на вътрешния министър Бойко Рашков и негов подчинен.

Полицията в столицата е получила сигнал за пътен инцидент на кръстовището на столичните булеварди "Драган Цанков" и "Г. М. Димитров", написа пресцентърът на МВР малко след като БНТ, позовавайки се на собствени източници съобщи за катастрофа, в която е участвала съпругата на вътрешния министър Бойко Рашков. От пресцентъра на управляваното от Рашков ведомство заявиха, че "няма пострадали при лек пътен инцидент на кръстовище в София", без да споменават по име или инициали участниците в инцидента.

Според официалното комюнике към 13.15 часа в полицията е получен сигнал за пътен инцидент на кръстовището на столичните булеварди „Драган Цанков" и „Г. М. Димитров", където са се ударили два леки автомобила – единият със софийска, вторият – със смолянска регистрация. При инцидента няма пострадали. Нанесени са материални щети по двете леки коли, няма щети по околната инфраструктура. Пробите за алкохол и наркотици на водачите са отрицателни. По първоначални данни от водача на втория автомобил, той е навлязъл в кръстовището направо при червен светофар, докато зелена е била светлината в секцията за надясно.На мястото е бил извършен оглед. 

Пред БНТ от вътрешното министерство са уточнили, че вината за произшествието е на смолянския автомобил, който от крайна дясна лента при зелена секция за завиване надясно е продължил направо и е пресякъл на червен светофар, при което се ударил в колата със софийски номера. По ирония на съдбата зад волана на софийския автомобил била съпругата на вътрешния министър Бойко Рашков, а на смолянския - полицай, подчинен на министъра. На мястото на произшествието е забелязан и Бойко Рашков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови