Полицаите в Хасково раздават страховити листовки срещу телефонните измамници

OFFNews 29 юни 2018 в 13:38 2828 0

Полицията в Хасково провежда превантивна акция срещу телефонните измамници със страховити листовки. 

Униформени ще раздават листовки с най-разпространените схеми на телефонни измами. Материалите са изработени от община Хасково, по инициатива и със съдействието на ОДМВР - Хасково. В тях са описани най-често срещаните сценарии – „съдействие на полицията“, „тежко пострадал роднина при ПТП“, скъпоструваща операция“, „необходимост от преводач“, „закупуване на ваучери във връзка с печалба от томбола“ и др.

Целта е тази информация да достигне до хората, за да проявяват повече внимание и рефлекс при телефонни обаждания от непознати и да се научат как да реагират при опит да бъдат въведени в заблуждение, уточняват от полицията.

Униформените полицаи са създали необходимата организация за раздаването на общо 10 000 листовки както в областния град, така и в малките населени места, като основният таргет е насочен към самотно живеещи и възрастни хора.

От началото на годината на територията на община Хасково са разкрити измами за над 73 000 лева и 360 грама златни накити. От регистрираните 17 са разкрити - 6.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови