Почина 6-годишното дете, пребито от дядо си с метална тръба

OFFNews 03 януари 2022 в 11:01 3277 0

Почина 6-годишното дете, което беше пребито с метална тръба от дядо си, в края на миналата година. По-рано от лечебното заведение, в което то беше настанено с баба си, съобщиха, че двамата са в критично състояние.

Детето е с травма, несъвместима с живота, каза по-рано д-р Красимир Каменов, началник на отделението по хирургия в болницата в Монтана по Нова телевизия и уточни, че сърдечната му дейност се поддържа с медикаменти, а функцията на бъбреците му се е влошила през изминалата нощ.

Животът на възрастната жена също е в опасност, но вече е контактна, съобщиха от лечебното заведение. 

Лекуващият екип увери, че е направил всичко възможно, за да спаси двамата пострадали, както и вероятният нападател, който опита да се самозапали. Той е 35-40% изгаряния и след лечение в монтанската болница, е транспортиран в Клиниката по изгаряния в "Пирогов".

"Според мен случилото се е в резултат на психически проблем при мъжа, който вероятно не е бил открит и не е бил лекуван. За съжаление, болни като него не търсят лекарска помощ", коментира още д-р Каменов.

За инцидента стана известно на 31 декември, когато 6-годишното дете и 60-годишната му баба бяха приети в критично състояние с черепно-мозъчна травма в монтанската болница. Двамата са били бити с метална тръба от дядото на детето, който впоследствие се самозапалил.

По случая е образувано досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!