Питбул нахапа дете в София

OFFNews Последна промяна на 08 юли 2015 в 08:06 8236 17

Питбул нахапа 7-годишно дете в София, съобщава Нова телевиция. Инцидентът е станал в двора на 102 училище в квартал "Надежда 4".

Калоян Евтимов е приет в "Пирогов" без опасност за живота. Детето е с няколко рани по ръката и откъснато парче месо от крака, разказа за Нова телевизия баща му Валентин. В болницата малкият Калоян се е държал мъжки, въпреки уплахата си, сподели още той.

Калоян се е разминал сравнително леко заради помощта на млад мъж, който е минавал с колата си покрай училището и се е притекъл на помощ на детето. Самият той е бил нахапан по ръката, но е помогнал на Калоян да се спаси от питбула.

Кучето, което е нападнало детето, е домашно, но е било пуснато да се разхожда в двора на училището без каишка и намордник. Семейството на Калоян се заканва, че няма да остави нещата така и ще търси отговорност от виновниците.

Това е пореден случай на нахапан човек. Само преди няколко дни питбул нападна и обезобрази 40-годишен мъж в Брацигово, вследствие на което пострадалият получи 32 шева на лицето. Собствениците на кучето разбраха за инцидента на следващия ден от потърпевшия. Те твърдяха, че кучето не е агресивно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.07 2015 в 13:47

Ми мен ме е хапал мини пинчер. Е не е опасно, защото е дребна породата, ама си ме ухапа. Имам познат с амстафф - е няма толкова лигаво куче. В началото си ме беше шубе, но трябват 5 минутки за да се разлигави и да стане като плюшена играчка в ръцете. Проблемът в цялата тази история идва от отглеждане на питбули за боеве или от липсата на внимание към възпитаването им. Да не говорим, че има хора, които си тъпчат кучетата със стероиди, чийто страничен ефект е промяна в поведението и агресия. Така че породата в случая няма никаква вина, а начинът на отглеждане.

08.07 2015 в 15:57

уточнител, личи ти, не си се разхождал отатък Горубляне.
потърси имало ли е обезщетения от $200К за навехнат крак и пак ела да говорим.
В България е обратното - кучетата те оглозгат и наследниците ти не получават нищо. Даже няма извиненя от фандъкова като кмет. Справка - случаката с професор Ботьо Тачков. Колко нахапани има от тогава? Колко обезщетения е изплатила СО? Точно там е разковничето!

08.07 2015 в 15:51

Най-добре, видиш ли питбул - застреляй го, а стопанина удари с права лопата в главата, макар че едва ли ще го усети.

Най-тъпата, изкуствена порода кучета. Тъпи като стопаните си.

08.07 2015 в 15:40

До miro14:25 08 юли 201513,
Драги ми смехурко, това че в новините се пише масово за питбули не означава, че питбулите са агресивни! Аз пък имам 20 шева от задната страна на бедрото от "безобидна болонка", ама за това не писаха по медиите, защото не е питбул! Преди 20-тина години доберманите бяха агресивни, след това бяха ротвайлерите, сега са бездомните кучета и питбулите! Хайде осъзнайте се най - накрая, че проблемът с кучетата е следствие от безхаберието на институциите! Да не говорим, че наистина някак си родителите не успяват да научат децата си, че животните не са играчки! Разбира се, че трябва да си водите кучето на каишка, НО къде са институциите и полицията да глобяват тези, които не го правят?! Сега пак питбула ще е виновен, а не идиота, който го е пуснал без каишка!

08.07 2015 в 14:35

"Да спечели едно дело с 5млн обезщетение например"

Няма да уточнявам кой е лаладжия, но в случая по нищо не изглежда да има мегдан за 5 милиона обезщетение. Не е ясно дали има и за 5 хиляди.

А ако вместо неясно обезщетение между 500 и 5000 лева за ухапване имаше гарантирана и неизбежна глоба от 50 за нарушение на наредбата за собственика и 500 за директорката, случаите на изхапани щяха да са много по-малко.

08.07 2015 в 14:25

Добре бе хора, като имате кучета гарантирайте някак че нито едно ама нито едно от тях няма да нападне човек. Не било от породата казваш Михата - добре, да разровим новините, и да сравним статистически от целия брой кучешки нападения, причинени от кучета със стопанин, колко са от питбул и колко са над малки деца. Това, че твоят питбул все още не е нападнал никого не означава, че породата не е агресивна като цяло. Кучето е агресивно животно - ние затова сме започнали да го отглеждаме на първо място, а не за да ни прави компания. Аз предлагам наказание да те пуснат на десетина питбула ако твоя питбул ухапе някой - държани гладни. Нали не са агресивни, искам да те видя как им обясняваш на помиярите колко са добродушни, не ми го обяснявай на мен.

08.07 2015 в 13:05

Към #1
Въобще не си наясно нито с разпоредбите нито със задълженията на различните институции!
Просто си един обикновен лаладжия!

Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на животни - домашни любимци /кучета и котки/ на територията на Столична община*
(Приета с Решение № 379 по Протокол № 92 от 23.06.2011, обявена на 04.07.2011; *прогласена за нищожна в цялост с Решение № 14265 от 14.11.2012 на Върховния административен съд по админ. дело № 9172/2012)Чл.12. (1) Забранява се присъствието и разхождането на кучета - домашни любимци:
1. На територията на детски градини, ясли и училища;
2. На територията на здравни заведения;
3. На територията на обособени детски и спортни площадки;
4. На територията на градските паркове и градини, които не са определени със заповед от районния кмет за разхождане на кучета - домашни любимци;

(3) Разрешено е преминаването на кучета - домашни любимци през градските паркове и градини, които не са определени със заповед от районния кмет, при спазване изискванията на чл.13, т.1 от настоящата наредба.

Чл.13. Собственикът на куче - домашен любимец е длъжен:
1. На обществени места да води кучето - домашен любимец винаги и задължително на повод до 1,5 м., а при кучета - домашни любимци над 10 кг. на неразтеглив повод до 1,5 м. или с намордник.
2. От намордник са освободени кучета - водачи на незрящи хора;
3. Поводът и намордникът не са задължителни на местата за разхождане на кучета - домашни любимци, определени със заповед от кмета на района;

Лошото е, че пострадалият, респективно неговият настойник, не може по българското законодателство да предяви иск "без таван" към собственика на тези обекти. В случая това е столична община. Да спечели едно дело с 5млн обезщетение например и да видим после ще я изберат ли даскалицата за кмет повторно, тя ще продължава ли да се ослушва и да не спазва въведените разпоредби и прочие.
А ти миличък/а не се опитвай да бъдеш експерт по всеки въпрос. Дървените философи отиват в камината кога сняг навън забръска.

08.07 2015 в 11:28

Полициета не е длъжна да ходи след всеки,който е решил да нарушава правилата

Какво е длъжна да прави полицията според ваша мурзилкина милост, да се скатава по цял ден на сянка, да врътка патрулката до кафенето, табакофф и баничарницата, а вечер да понабие някой и да чака пенсия ли?

08.07 2015 в 11:26

Трябва да има контрол, а не след дъжд качулка. Също така не трябва да се набедяват под общ знаменател "питбулите", "кучкарите", майките които не си възпитават децата на правилно отношение към животните и т.н. Това също са проблеми, но соченето с пръст няма да помогне. Аз също имам куче и въпреки че е бигъл (средноголяма порода и абсолютно неагресивно) винаго го държа на каишка край деца, освен ако те/майките им не са ОК да си играят с него. Жалко е също, че не се обръща внимание на случаите, в които такива агресивни кучета, като от статията, нападат а често и убиват други животни. Проблемът в крайна сметка се свежда до липсата на контрол и спазване на правилата.

08.07 2015 в 11:21

На сънуващия соросоиди.

Директорите на общински училища ги назначават с длъжностна характеристика, утвърдена от МОН.

В нея има една глава за ОСНОВНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ и едно от тях е "Осигурява безопасни условия за обучение, възпитание и труд". Има и една за ОТГОВОРНОСТИТЕ, в която пише същото.

Оставям ти да помислиш дали това не включва случайно и мерки за осигуряване на безопасност за децата в двора на училището от случайни идиоти с питбули, ножове или шахидски пояси.

Днеска детската градина е наизлязла да пише коментари.