Пиян шофьор блъсна дете и избяга

OFFNews 25 юли 2016 в 11:19 4390 0

Пиян шофьор блъсна дете и избяга

Снимка БГНЕС, архив

11-годишно момиче от село Трайково е било блъснато от водач на лек автомобил, шофирал под въздействието на алкохол, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Монтана.

Инцидентът е станал в неделя вечерта. Около 19.25 часа е получен сигнал от Спешния център в Лом за пострадало за 11-годишно момиче от с. Трайково. То било блъснато в село Сталийска махала и е настанено в болницата в Лом с охлузни рани, без опасност за живота. Около 21.10 часа полицията е открила и водача - 42-годишен мъж.

Той е управлявал лек автомобил "Мерцедес Ц 220 ЦДИ" с пловдивска регистрация на ул. "Четиридесета" в село Сталийска махала, като при движение с несъобразена скорост, изгубил контрол и блъснал стоящото до пътното платно дете, съобщават от полицията. След инцидента водачът е напуснал местопроизшествието, без да уведоми органите на реда.

При извършената проверка с техническо средство "Алкотест 7510” е установено, че водачът е управлява под въздействието на алкохол с 1.22 промила в издишания въздух. Издаден му е талон за медицинско изследване и е направил кръвна проба. На водача са съставени 2 акта по Закона за движение по пътищата, а по случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е задържан за 24 часа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови