Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Пети ден издирват изчезналите край село Винево

OFFNews 29 април 2014 в 11:39 1625 0

Пети ден продължава операцията по издирването на двамата изчезнали край село Винево. Група от водолази ще търсят във водите на язовира.

В четвъртък четирчленното семейство Рамадан изчезна в пороя. От пътувалите в колата, която бе открита празна и смачкана, досега са намерени телата на две жени - 30-годишната д-р Ширин Рамадан и майка й Ресмие. 

Днес продължава издирването на 55-годишният Мюмюн и 4-годишния му внук Мерт. Вероятно шофьорът не е преценил усложнената обстановка и не е овладял автомобила - това е една от версиите, по които се работи.

Областният управител на Хасково Кадир Исов твърди, че рухналият мост не е причина за трагедията.

"Срутването на моста означава самият мост да е паднал. Там не е налично такова. Вълната е надскочила моста и е влязла в пролуката, която там се е получила и за която по-рано в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии са кандидатствали от община Минерални бани. Аз смятам, че причината не е самият мост, а съвпадението на природното явление и високата вълна, защото самия път също е залят. Така че автомобилът, според мен, е бил отнесен от водата, а не е пропаднал от моста. След приключване на претърсването ще се предприемат мерки за възстановяване на щетите от поройните дъждове", каза той, цитиран от БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews