Павлова: Предотвратихме загуба на човешки животи, още като оправихме дупките на "Ечемишка"

OFFNews 07 февруари 2017 в 15:01 17691 12

Снимка БГНЕС архив

ГЕРБ изрази позицията си за инцидента в тунел "Ечемишка" на магистрала Хемус, при който падна лампа в тунела, която уби жена на място в колата й.

Бившият строителен министър Лиляна Павлова коментира, че ГЕРБ винаги са казвали, че изграждането и ремонтът на инфраструктурата са били изключително важен приоритет на управлението им, зад който са инвестирали стотици милиони.

"Винаги сме казвали, че това е важно. Асфалтът не се яде, но безопасността на мостовете и тунелите са тези, които съхраняват или довеждат до загуба на живот“, коментира Павлова.

Тя уточни, че по време на мандата й са оправили големите дупки на виадукта. "Може би сме предотвратили загуба на човешки животи още тогава. През 2015 г. ремонтирахме АМ „Тракия“ за над 100 млн. лв. инвестиции, направихме виадукта при Елешница“, изреди ремонтите, направени от ГЕРБ Павлова. 

После Лиляна Павлова обясни, че на тунел „Ечемишка“ от 2005 г. до септември 2016 г.не са извършвани никакви ремонти.

Тя изрази съболезнования на близките на загиналата жена при нелепия инцидент в тунела. 

"Оправдан е гневът на хората и гражданите, на семейството на загиналата, защото темата за това какво е състоянието на съоръженията е важна и актуална", каза още Павлова. 

По думите й има множество тунели, виадукти в изключително лошо състояние. „Ако нашата държава не намери най-добрия начин да инвестира 1 млрд. лв. годишно, да правим ремонт и рехабилитация именно на тези съоръжения, освен строителството на нови, пътищата няма как да бъдат подобрени и тяхната безопасност също“, каза още Лиляна Павлова.

По последна информация профилактика на тунела "Ечемишка" е била направена през септември 2016 г., но не е имало индикации за възможни проблеми, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Директорът на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ обясни, че преди ремонта на едната тръба на тунела, която е в по-лошо състояние, е направен преглед на осветителите и електроинсталацията. Движението в нея е било пренасочено след като са били подменени няколко осветителни тела и е направен прегледа на конструкцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12329

11

Шопа

07.02 2017 в 17:06

Точно на загиналата жена ли спасихте живота ?!
Явно това добиче срам и съвест няма !

15256

10

mendi

07.02 2017 в 16:13

Тия по гръб бе падат! И тук ще се намери виновен колкото се намери и за с. Бисер, и за другите трагедии дето се помнят ден до пладне!
Даже се чудя как още от милицията не са нашили обвинение на шофьора че е шофирал с несъобразена скорост защото това им е универсалното обвинение. А може и за увреждане на държавно имущество щото лампата вече не може да се използва...

20696

9

Новак

07.02 2017 в 15:59

Колко трябва да си нагъл и самозабравил се за да плещиш тези дивотии. Тази жена поне малко не се ли чувства гузна, че строяха за да режат лентички, че не поддържаха старите пътища, за да се докарват по телевизията по лъскавите церемонии. Че строяха с цел да усвояват пари и да пълнят гуши.
Почти 10 години са на власт - и сега има очи да излезе и да каже, че трябват пари!
Не поддържаха защото явно в ремонтите няма толкова комисиони като в новите обекти. То затова е много вероятно това което са направили да не издържи и половината от времето на строеното в "онова" време. Видяхме какво стана със санираните блокове, ремонтираните Квадрат 500 и Художествена галерия. Как гордостта им, Южната дъга, стана на езеро при първият проливен дъжд.
Но вместо да се кротне и поне пред смъртта да се смири, тя прави предизборна агитация.
Нагли, по-нагли, най-нагли, Герберасти.

12684

7

Сандьо

07.02 2017 в 15:53

Не знам как е със съвестта, но не става с повтаряне на мантрата за това какво сте "направили" без да признаеш за проблемите, които все пак съществуват.Темата била "актуална"....да, човешкият живот все още е актуален, затова трябва да се осигурява безопасността, а това струва пари и изисква сериозно отношение.
Миналата пролет дойдоха от IRF (International Road Federation). Организираха семинар на който присъстваха главни действащи лица в АПИ. Много просто и ясно беше обяснено на всички, че пътната безопасност не е нещо, което трябва да се оставя на произвола и че изисква много сериозно внимание, тъй като човешкият живот е безценен.
Съветите и поуките явно са били забравени на момента. Резултатът е на лице.

42249

5

Denis Rizanov

07.02 2017 в 15:46

ЯЛОВ Е МАМИ!

42249

4

Denis Rizanov

07.02 2017 в 15:46


Парламентарни избори 2014
"Стабилна България. Време е"
Местните избори 2015
“Видими резултати за България“
Президентски избори 2016
“Видими резултати за България“

Оставка 2017
"Предотвратихме загуба на човешки животи"


По лозунгите им ще ги познаете.