Открити са всички, имали досег с болната от антракс крава

OFFNews Последна промяна на 19 юли 2015 в 10:03 945 1

26 души са били в контакт със заразеното животно или пък са консумирали наденици от неговото месо.  Здравните власти твърдят, че са открили абсолютно всички. Те са от пет населени места от Варненска и Бургаска област. Хората вече се лекуват с антибиотици. Засега никой няма симптоми на чревен антракс, съобщава Нова телевизия. 

Все още обаче остава неизяснен пътят на млякото от болната крава, което собствениците всеки ден са продавали. 

Припомняме, че 53-годишния Румен Стоянов почина във варненската болница “Света Марина” след контакт с крава, която е носила заболяването. 

Мъжът заклал заразеното животно на 7 юли, след като видял от устата ѝ да излиза кръв и пяна. Кравата е разфасована, а по време на клането собственикът на животното е порязал ръката си.

Закланата крава е одрана от починалия и е разфасована на 4 части. Месо е продадено на човек от с. Бозвелийско, община Провадия и е транспортирано до селото с – микробус. В същото село месото е транжирано в склад. Костите от трупа на животното са изхвърлени на незаконно сметище край с. Бозвелийско.

Вчера в селото е извършена мащабна дезинфекция на дома на Стоянов. Сметището също е обработено с препарати.
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.07 2015 в 13:37

Какво излиза, че "здравните власти", каквото и да значи това (аз обаче не знам), са най-перфектно работещата система в Булгаристан. Що ли не ми се вЕрва?