Quantcast

Откриха химически вещества в блок в "Люлин", хората евакуирани

OFFNews Последна промяна на 22 април 2016 в 11:13 3755 2

Жители на кооперация в ж.к „Люлин” 1 са евакуирани заради открити в подземен гараж химически вещества, съобщи МВР.

Ръководството на СДВР е предприело всички необходими мерки и организация за безпроблемно изземане и извозване на химическите вещества, открити в подземен гараж на територията на жилищна кооперация в „Люлин“1.

С оглед превантивни мерки за сигурност са предприети действия и по евакуиране на жителите на блока. Проверката е извършена късно снощи, след подаден сигнал. Намерените вещества били съхранявани в бутилки, върху които имало и съответни етикети с обозначения. Веднага районът бил отцепен, предприета е охрана на мястото.

Веществата ще бъдат предадени на компетентните служби за експертиза.

По случая е образувано досъдебно производство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21762

2

spirit оригиналът

22.04 2016 в 18:55

Целият блок 33 в столичния ж.к. „Люлин“ е евакуиран през изминалата нощ, след като в подземни помещения е открита нелегална химическа лаборатория с мощно гама-лъчение, демек радиация!

„Разследващите“ неандерталци на МВР Шматката още не са установили колко време е съществувала тази радиоактивна лаборатория, нито пък казват колко мощно е било гама-лъчението и има ли облъчени. Ни вест, ни кост от РЗИ-София, подчинена на едно изцъклено подобие на здравен министър, нито от така наречената Агенция за ядрено регулиране, чиято основна функция открай време е да укрива радиационни инциденти.

Защото няма държава, в която радиоактивни елементи могат да се пренасят свободно и необезопасени, камо ли пък да се складират в жилищен блок и да облъчват населението незнайно колко време, с каква мощност и в какъв периметър!

Сега остана да открият и атомна /термоядрена/ бомба в Банкя, ако някой не я взриви дистанционно преди това, барем ни отърве от облъчената тиква и цялата му управленска пасмина.

11256

1

mendi

22.04 2016 в 12:15

Открили са химически вещества в бутилки с означения!?! УжасТ!!!
То всяко съществуващо вещество може да се разглежда и като химическо, на пример водата е ужасяващо хидрогеноксидно вещество коеро може да причини смърт ако се поеме в голямо количество.

С две думи тая новина ми зучи като "намерихме едно нещо".