Оставиха в ареста младежа, ударил 6 коли и автобус в опит да избяга от полицейска проверка

OFFNews 24 януари 2023 в 10:34 1411 2

Определението е окончателно

Снимка БНТ-Архив

Определението на Окръжения съд в Бургас е окончателно

Окръжният съд в Бургас остави в ареста 20-годишния шофьор, който при опит да избяга от полицейска проверка блъсна шест паркирани коли и автобус. 

Решението на съда потвърждава определението на Районния съд. Делото е образувано по жалба на обвиняемия, в която той настояваше, че няма предпоставките за вземане на най-тежката мярка "задържане под стража". 

На 12 януари е получен сигнал за неправилно паркиран върху пешеходната пътека джип. При пристигането на два екипа на полицията шофьорът се качил в джипа и с висока скорост потеглил. При гонката е използвал лента с шипове за принудително спиране, но шофьорът преминал през нея, спукал гумите и успял да влезе в село Равадиново, където катастрофирал.

След катастрофата младежът оставил автомобила и избягал. По пътя си обаче ударил шест паркирани коли и автобус. В джипа са открити патрони за газов пистолет и нож. На 13 януари мъжът беше открит в близост до хотелски комплекс в Созопол

Защитата му е поискала отмяна на решението и налагане на по-лека мярка. Пред съда шофьорът заявил, че няма да се укрива и ще бъде на разположение на разследващите органи, съобщиха от съда в Бургас.

Повдигнати са му две обвинения - за опит за осуети полицейска проверка и за това, че попречил на полицейски служители да изпълнят задълженията си и да му извършват проверка и нарушаване на обществения ред с автомобил. 

За всяко от двете повдигнати обвинения се предвижда "лишаване от свобода" до 3 години.

"Проявената в случая значителна упоритост, настойчивост и безцеремонност в действията, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи брутална демонстрация против установения в страната правов ред, с немалка продължителност. С действията си обвиняемия е дал израз на високата степен на неуважение към личността и обществото като цяло", казва в мотивите си съдебната инстанция.

Определението на Окръжения съд в Бургас е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!