Осем са задържаните по случая със задушилите се 18 мигранти в камиона-ковчег край Локорско

OFFNews 18 февруари 2023 в 12:42 3526 2

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Засега осем са задържаните по случая с камиона-ковчег, открит край софийското село Локорско, съобщи БНТ.

Вчера следобед товарен автомобил, превозващ 40 нелегални мигранти, беше открит изоставен в землището на село Локорско. В тайника на камиона бяха открити мигрантите, а 18 от тях бяха намерени мъртви - починали от задушаване. 34-ма души, сред които 5 деца, пострадаха при трагичното пътуване. Част от оцелелите бяха откарани за преглед и оказване на медицинска помощ в няколко болници.

Още снощи трима души бяха задържани в района на София, като един от тях е бил арестуван на около 5 километра от изоставения камион. Задържаните са организатори на каналджийството като сред тях е и уличеният за ръководител на групата. Според запознати с разследването преди да бъде изоставен край Локорско, организаторът се е возил в кабината на камиона, твърдят източниците на БНТ.

Други петима са задържани в Бургас, Каблешково и Карнобат. Те са отведени тази нощ в полицията в Бургас, а в домовете им са намерени доказателства за каналджийство, както и за конкретния превоз на нелегални мигранти.

По информация на БНТ задържаните в Бургаско са отговаряли за оборудването на камиона и изграждането на укритието в него, както и за логистиката по трафика на мигрантите. Двама от тях са арестувани на работното си място - цех в Каблешково, сочат източниците на обществената телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1200

2

путин хуйло

18.02 2023 в 16:25

Още от времето на терориста бай'тошо-тъпото каналите за трафик на наркотици и хора се организират и контролират от дс и мафията създадена от комунистическите служби.

15914

1

поп Дръвчо

18.02 2023 в 13:31

Няма страшно. Някой ще опорочи доказателствата и ще ги пуснат.