Обвиниха Вальо Бореца в рекет и заплаха за убийство

Юлиан Христов 27 януари 2012 в 16:36 6340 0

Валентин Янев-Вальо Бореца. Снимка: МВР
Валентин Янев-Вальо Бореца. Снимка: МВР

Специализираната прокуратура повдигна обвинение на Валентин Седефчов Янев – Вальо Бореца, който беше задържан вчера при полицейска акцията „Ралица“ на ГДБОП. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Янев е обвинен в това, че на 23 януари 2012 г. и на 26 януари 2012 г., с цел да набави за себе си имотна облага, при условията на продължавано престъпление и чрез отправяне на заплахи за убийство, на е принудил лице, против волята му, да му предаде сума в размер на 400 лева, а втория път - да му предаде сума в размер на 3400 лева.

Вчера ГДБОП залови Вальо Бореца заедно с четирима негови помощници, докато прибира рекет от 3000 лева в „Горубляне“ от човек, към когото е отправил заплаха за убийство. Трима от задържаната с Бореца група са криминално проявени за изнудване и рекет, като един е и с излежана присъда за убийство.

На 16 юли 2010 година съдът пусна срещу 10 000 лв. Валентин Янев - Бореца. Той е обвинен за убийствата на Иван Пайнавелов-Сапата и Юлиян Лефтеров - Кунгфуто. Бореца е член на групата за отвличания „Наглите“.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!