Обвинените за катастрофата, довела до смъртта на двама полицаи в Бургас, сирийци е трябвало да бъдат задържани за 24 часа

OFFNews 04 ноември 2022 в 19:53 2179 1

Тодоров

Снимка МВР

Петър Тодоров

Двамата сирийци, обвинени за катастрофата, при която загинаха двама полицаи в Бургас, е трябвало да бъдат задържани за 24 часа. Но това не е било направено. По случая тече проверка, съобщи главният секретар на МВР Петър Тодоров пред Нова тв.

Вчера служебният вътрешен министър Иван Демерджиев обяви, че 16 полицейски служители са нарушили задълженията си, извършили са дисциплинарни нарушения или престъпления. Най-фрапантните са допуснати от "Гранична полиция".

При инцидента загинаха Йордан Илиев, 31 г., и Атанас Градев, 43 г. Гонката започва призори от Малко Търново и продължи близо 50 километра. Два екипа на "Гранична полиция" правят опит да спрат автобуса, но той навлиза в града с висока скорост. Шофьорът не намалява дори когато е в натовареното кръговото кръстовище при булевард "Струга". В този момент пред него спира патрулният автомобил на Илиев и Градев. Рейсът буквално ги помита.

В хода на разследването е установено още, че двамата трафиканти, обвинени за тежкия инцидент, ден преди него са били отведени в бургаското гранично поделение и е трябвало да бъдат оставени в ареста за 24 часа, но това не се е случило. 

"Има аварирал автобус, има лица с профил на мигранти, които е трябвало да бъдат на определено място. Работено е с тях, имало е достатъчно данни тези лица да бъдат задържани. Това не е направено. Съответно за ръководителите и служителите, взели това решение, се извършва дисциплинарна проверка. Трябвало е да има полицейско задържане за 24 часа", обясни Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

1

Деспин Митрев

05.12 2022 в 17:45

Защо некои другари, не ни искат в Шенген!?
"има лица с профил на мигранти, които е трябвало да бъдат на определено място. Работено е с тях, имало е достатъчно данни тези лица да бъдат задържани. Това не е направено. Съответно за ръководителите и служителите, взели това решение, се извършва дисциплинарна проверка. Трябвало е да има полицейско задържане за 24 часа""