Общински съветник на БСП пребит в Омуртаг

OFFNews 05 февруари 2015 в 14:30 4973 5

Снимка Личен архив/Фейсбук

Павел Радев (в средата) в компанията на Сергей Станишев и Момчил Неков

Общинският съветник от БСП в Омуртаг и местният партиен лидер Павел Радев е бил пребит близо до дома си.

Новината първи съобщи депутатът от "Коалиция за България" Явор Куюмджиев в профила си във Фейсбук. По-късно тя бе потвърдена и от полицията.

"Скъпи приятели, след известно мълчание отново се включвам в ефира. Уви, с неприятна новина - лидерът на БСП в Омуртаг е бил нападнат пред дома си в понеделник вечер. Става въпрос за достоен, млад човек, на 32 г., общински съветник от БСП, без обвързаности, но с ясна позиция по много въпроси. Недопустимо е през 2015 г. в България да се заплашват и "наказват" хора заради техните политически възгледи. Не трябва да е възможно извършителите и поръчителите да останат ненаказани", написа Куюмджиев.

Потвърждението от полицията дойде след публичното огласяване на случая, въпреки че за инцидента е била подадена жалба. 

Самият Радев заяви, цитиран от Дарик: "Съмненията ми са, че нападението над мен са изцяло свързани с участието ми в комисията за избор на нов изпълнителен директор на МБАЛ-Омуртаг. Миналата година се проведоха два конкурса за този пост, като по време и на двата съм бил заплашван, предупреждаван… Получавал съм и анонимни писма със закани като „ще те изселя”, „ще те приключа”. Последното от тях прикрепих в жалбата си до Районна прокуратура. Ако трябва да бъда честен, досега тези заплахи ти приемах като несериозни".

Радев е бил нападнат в тъмен участък на улицата, на която е домът му. Той не е разпознал нападателите. Единият е носел шапка, а другият е бил с качулка.

По-късно му е била оказана медицинска помощ в спешния център в Омуртаг. На следващия ден Радев е бил освидетелстван и от съдебния лекар Владимир Горанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!