Нова акция: Пътна полиция ще проверява автобуси и камиони

OFFNews 10 май 2021 в 14:22 1872 0

Започва нова специализирана полицейска операция по линия на Roadpol за контрол на товарни автомобили и автобуси, стана ясно на брифинг от главен инспектор Дамян Владинов към "Пътна полиция".

Проверките ще се извършват в сътрудничество с "Автомобилна администрация". При необходимост ще се включват и екипи на Криминална и Икономическа полиция.

Основното, за което ще се следи, е спазва ли се времето за почивка на шофьорите, дали те са употребили алкохол или наркотици и с каква скорост се движат. Ще се проверява и редовността на документите, както и използването на предпазни колани.

Акцията ще продължи до 16 май. Тя е втора поред за годината от общо четири планирани и се провежда едновременно във всички страни членки на ЕС.

При предишната акция за товарни автомобили и автобуси, извършена през януари, са регистрирани 3 478 нарушения при товарни автомобили от проверени 9407. По-честите са превишаване на скоростта, нередовни документи и неизползване на колани. На 87 от проверените камиони е наложена забрана да продължат.

Проверени са и 1648 автобуса, като при 281 са констатирани нарушения, а 22 са спрени от движение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews