Нов пожар пламна на Рила

OFFNews 07 август 2015 в 17:19 2591 1

Пожар пламна на територията на Националния парк „Рила” - Парков участък „Бели Искър”, в района на местностите Манзурски палат - Пост Полиция - Мали валог.

Около 14.00 ч. днес е получен сигнал на дежурния телефон на Дирекция „Национален парк Рила”. Директорът е привел в изпълнение оперативния план за противопожарна дейност на „НП Рила”, като са уведомени ГДПБЗН - София и МОСВ.

Експертната оценка, направена от служители на Дирекция „Национален парк Рила”, показа, че обхванатата от пожара територия на НП „Рила” е на надморска височина около 2000 м. Засегната от пожара е високопланинска суха тревна растителност и единични дървета от бял бор.

Около 10-15 служители на Дирекция "Национален парк Рила" участват в гасенето пожара.

"Новият пожар на територията на Националния парк „Рила” е в начален стадий, взимат се мерки да бъде локализиран. Теренът е алпийски и тежък. Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева е осигурила военен хеликоптер, с който пожарът да бъде локализиран”, заяви пред агенция "Фокус" директорът на Югозападно държавно предприятие инж. Дамян Дамянов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови