Нападната в Пловдив жена е със сътресение на мозъка, според МВР това не е телесна повреда

Свидетелка посъветвана да не говори. МВР отрича да е имало насилие

OFFNews 11 септември 2018 в 14:51 17181 3

Нападната в Пловдив жена е със сътресение на мозъка, според МВР това не е телесна повреда

Не е имало физическа разправа при инцидента в Пловдив, при който потърпевши се оплакаха от нападение на агресивен шофьор. Това твърдят от полицията в града. В същото време единственият свидетел на удара - парамедикът Димитринка Николова, била посъветвана от разследващите да не приема медийни участия.

Миналия четвъртък в социалните мрежи се появи разказът от името на сина на двамата потърпевши - мъж и жена. Случаят е от 5 септември и според пострадалите агресивен шофьор ударил жената, а след това и мъжа, който бил превозван в линейка. Агресията на шофьора на джипа BMW била провокирана от това, че жената не му позволила да бъде изпреварена, тъй като трябвало да следва линейката с болния ѝ съпруг.

Според пловдивската полиция никой от преките свидетели на инцидента не е потвърдил думите на потърпевшата жена. В същото време пред bTV пострадалите продължават да твърдят, че е имало юмручна саморазправа на пътя. 

„Виждам този човек как е до колата и как ръката му удря жената. На госпожата после ѝ беше зачервена челюстта”, категорична е Димитрина Николова, която пояснява, че била посъветвана тази сутрин от разследващи да не говори повече пред медиите.

В същото време от МВР сами "установили" друг свидетел, който минавал по това време покрай мястото, но не потвърдил да е имало удари. За удари не потвърждава и шофьорът на линейката.

В същото време пострадалата жена и мъжът ѝ продължават да твърдят, че е имало юмручно правосъдие. Пострадалата е представила пред МВР медицинско свидетелство за нанесени наранявания. Според документа жената е с контузия на главата, сътресение на мозъка и кръвонасядане по лицето. От полицията в Пловдив обаче поясниха за OFFNews, че в свидетелството нямало данни за нанесена телесна повреда, поради което шофьорът на BMW-то не може да понесе наказателна отговорност.  

От снетите обяснения на всички присъстващи става ясно, че не се видели шофьора на БМВ-то да удря жената, заяви шефът на областната дирекция на МВР ст. комисар Атанас Илков. По думите му на мястото на инцидента няма камери, които да са заснели инцидента, а обвиненият за нападението мъж бил като "всички останали - обикновен човек".

Проверката по случая се наблюдава от прокуратурата и още не е приключила. От МВР тепърва ще установяват дали поведението на шофьора на джипа не е укоримо заради това, че направил забележка на жената за това, че не го допуснала да я изпревари. За това обаче щяло да се събират нови данни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11568

3

PetarD

11.09 2018 в 18:18

Ченге или синче на ченге?

8000

2

narisuvan

11.09 2018 в 16:24

Война е!
Цялата държава воюва срещу населението си!
Сега и на храненичетата, на младите надежди, на държавните служители им вдигат 10% заплатите.
От време на време се допуска по някоя дреболийка, но отново избирателно, не за всички, а само за тия дето слушкат...
Тези хора в парламента, които са там от години, години, години море... Да пукнат безвъзвратно!