Quantcast

Намерено е оръжие като използваното за убийствата в Костенец

OFFNews Последна промяна на 18 май 2019 в 10:04 2444 0

Нещо ново, което мога да ви кажа, е, че бе открито оръжие, което отговаря по вид и калибър на оръжие, с което бе извършено едно от убийствата. Ще се направят всички експертизи и тогава ще можем да коментираме. Не мога да кажа за кое убийство става въпрос. Тепърва предстоят още претърсвания. Да изчакаме и резултатите от експертизите. Ще бъдете информирани незабавно.

Това каза на извънреден брифинг в Костенец главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, който даде последна иформация за издирването на Стоян Зайков. "Към момента не са получавани нови сигнали. Нямаме данни, че лицето е напуснало страната. Имаме данни, че Стоян Зайков и преди се е укривал в гората. Изкарвал е месеци там и е подготвен. Може да няма помагачи. Смятаме, че Зайков е тук в района и за това продължаваме издирването. Хората трябва да бъдат спокойни. Няма как да ви кажа бройката на хората, които са под охрана. Те са под наш контрол", категоричен беше Иванов.

"Нямаме сигнал за убито куче в Костенец. И да е имало чупене на врати, това е било в изоставени постройки. Не мисля, че сме подценили ситуацията. Още от първия ден сме тук денонощно. Явно ни е трудно, след като девети ден продължаваме издирването, но сме тук и няма да спрем", обяви главният секретар на МВР.

Вчера в търсенето се включи и хеликоптер. Мъжът е в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. По данни на МВР мъжът е бил убит с ловна пушка, а освен съсед, е и братовчед на издирвания. Мъжът дори е бил сред разпитваните след изчезването на Зайков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !