Quantcast

На мястото на взривения цех няма признаци на живот

OFFNews Последна промяна на 02 октомври 2014 в 07:07 7188 2

На мястото на взривения цех няма признаци на живот

Първият оглед показва, че няма признаци на живот в непосредствена близост до взривилия се цех.

Това каза снощи на извънреден брифинг директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов.

Комисар Николов уточни, че разрушенията са изключително тежки и отломки от взривилия се цех се намират в периметър от 500-600 метра. "От две сгради няма нито една", уточни той. На мястото на първия цех не са установени признаци на живот. Ако такива бъдат открити, има трима доброволци, които са готови да влязат. Мястото се наблюдава с 4 термовизионни камери.

Според вътрешния министър Йордан Бакалов жертви има със сигурност. "Преди да идентифицираме жертвите не можем да кажем колко са и кои са", обясни той. 

По неофициална информация - в момента на взрива е имало повече от 15 души, защото инцидентът е станал по време на застъпването на две смени. Първоначалната неофициална информация е, че броят на загиналите може да достигне 20.

Собственикът на завода за утилизация Валери Митков също няма представа има ли и колко са загиналите служители. В момента на инцидента вътре е бил синът му - Емил, който е изпълнителен директор на фирмата "Видекс" АД. По време на взрива вътре са били още един директор и отговорникът по производствената част. 

В завода се обезвреждат гръцки противопехотни и морски мини. 

„На този етап няма как да ви дадем конкретна, актуална, адекватна информация, която да почива на конкретни факти и обстоятелства, на база на които да бъде изяснено има ли жертви, колко са жертвите и кои са жертвите“, каза пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. "Няма цех, няма нищо на мястото", каза той. Лазаров уточни, че констатираните в цеха нередности са били свързани с технологията на производствения процес и съхранението на боеприпасите.

„Всички причинно-следствени връзки, имащи отношение към възникването и самия взрив, ще бъдат установени със съответните експертизи“, обясни той.  

По думите му собственикът на завода е категоричен, че взрив с такава мощност и такава насоченост, не би могъл да бъде предизвикан в следствие на утилизация на мини.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.10 2014 в 10:08

Какво може да се очаква от ненаказания убиец Борисов, освен още и още кръв? Всички медии бяха получили опорните точки тази сутрин, а ПРите на смъртта БТВ даже си бяха подготвили специално клипче за случая.
Как нито един от вас жалки подобия на човеци не се потресе от това, в което участвате и което рекламирате от години? Как нито един нямаше достойнство и човещина и най-вече страх от Бог и как не си отвори устата да изпрати едно писъмце я на Цацаров я на ЕК да обясни колко време преди взривовете имате информация за тях и колко време си подготвяте сценичните изпълнения.

02.10 2014 в 07:30

Бог да прости загиналите и да помага на семействата им.