МВР задържа заподозрян за убийството на швейцарския бизнесмен в Делта Хил

OFFNews 14 август 2022 в 10:25 6642 0

Делта Хил
Тузарското селище Делта Хил.

Полицията задържа лице във връзка с убийството на швейцарския бизнесмен в "Делта Хил", съобщи Нова телевизия.

Продължават процесуално-следствените действия на полицията, а в 11 часа Окръжна прокуратура – Перник ще даде брифинг по случая.

Швейцарският бизнесмен Удо Ланге беше намерен мъртъв в дома си във вилното селище. Мъжът живее в България от години.

Заради заличаване на следите, в първите часове не е било ясно, че става въпрос за убийство. По-късно днес излезе информация, че в този момент синът на Ланге е в ареста, след като прегазил човек на пътя.

Бизнесменът е бил намерен мъртъв в четвъртък вечерта от съпругата му в гаража на дома им. Първоначално разследващите не забелязали следи от насилие. При аутопсията станало ясно, че мъжът е бил прострелян в шията, куршумът е стигнал чак до белия дроб и е засегнал две ребра. След като разбрал за смъртта на баща си, синът на Ланге тръгнал от Швейцария. Вчера обаче е блъснал пешеходец в София, който в последствие е починал. Това е довело до ареста му.

Вътрешният министър Иван Демерджиев коментира случая. По думите му налице е опит за замаскиране на убийството.

„В момента работим по всички версии, тъй като този човек е преместен от мястото, където е бил убит, на ново място. Има данни да са сменени дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството”, каза той.

Удо Ланге и съпругата му са развивали бизнес със силиконови изделия, който наскоро продали. Те са собственици и на хлебопекарна в „Делта Хил”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови