МВР предупреждава: Рискът от пожари в страната е висок, бъдете внимателни!

OFFNews 13 август 2019 в 13:37 1385 0

Снимка МВР

Рискът от пожари в страната е голям, предупреди главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението". Той апелира за бдителност и внимателно поведение.

Гл. комисар Николов увери, че продължават усилията за овладяването на обстановката след пожара в депото за отпадъци край с. Шишманци, община Раковски. Главният комисар Николай Николов апелира за бдителност и внимателно поведение. 

Приоритет сега е контролът на въздуха, за чието качество следи РИОСВ. Според шефа на пожарната "не са отчетени критични нива, опасни за живота на хората" и все пак той посъветва хората да уплътнят прозорците и вратите на жилищата си, докато обстановката не стане напълно безопасна.

Пожарът в депото избухна към 1 ч. след полунощ. За погасяването му са осигурени необходимото количество вода, земна маса за затрупване и изолиране на горенето и достъпа на кислород. За състава, който работи на терен втори ден са осигурени нормални условия на работа, уверява главният комисар.

Днес следобед се очаква вятъра да смени посоката си. Ще бъде включена нова контролна станция за следене на показателите на въздуха, съобщи гл. комисар Николов.

Контролира се пътният трафик на магистрала „Тракия“, като от двете страни на пътят са разположени екипи на пътна полиция. Те имат задачата да уведомяват шофьорите, ако видимостта бъде намалена. 

Пожарът в хасковските села е овладян.

Като цяло, ситуацията в цялата страна е тежка и всички трябва да сме внимателни, за да не предизвикваме пожари. Ако забележим огън, веднага трябва да уведомим властите, за да се предприемат бързи и адекватни мерки, посъветва гл. комисар Николов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови