МВР: Нелегалният имигрант на границата ни е убит от рикошет, 54 задържани

OFFNews 16 октомври 2015 в 06:40 12178 11

Снимка БГНЕС

Нелегелният имигрант, убит в района на Средец тази нощ, е загинал от рикошет на куршум, изстрелян във въздуха. Престрелка между афганистанците, опитали да влязат у нас, и граничния патрул не е имало. 

Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов пред БНР. Мъжът бил засегнат в тила и починал в болница, потвърди Костов. По думите му всички останали имигранти - 54 мъже, са били задържани. Те не са били въоръжени, но не са спрели при заповедта за това, поради което се е наложило граничарите да стрелят във въздуха, твърди Костов. 

"Първоначално те съобщават, че са с произход от Афганистан. Всички са мъже на видима възраст между 20 и 30 години в добра спортна форма", уточнява Костов, цитиран от Фокус. По думите му имигрантите са се придвижвали пеш в трудно достъпен релеф в силно пресечена местност. 

Първоначалната информация бе, че през браздата с Турция са нахлули едновременно 2 групи с общо над 40 души нелегални имигранти от Афганистан, които са били въоръжени и са открили огън по граничен патрул, след което един от тях е прострелян и починал.

Премиерът Бойко Борисов спешно напусна срещата на върха на Европейския съюз и излетя за България. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!