Мостово съоръжение падна върху кола край Девня, две жени са затиснати (обновена)

OFFNews 26 април 2022 в 11:19 3379 1

Снимка БТА

Мостово съоръжение се срути на пътя край Девня, в района на най-големия завод за производство на сода у нас, предаде Нова ТВ.

По информация на кмета на Девня Свилен Шитов съоръжението е паднало върху преминаващ автомобил около 9 ч. 

"Превозно средство с извънгабаритен товар къса въжена линия, след което мостът пада върху преминаващата кола", обясни Шитов.

Пострадали са две жени. В момента тече спасителна операция по изваждането им от автомобила. Едната от тях вече е извадена и откарана от екип на Спешна помощ в болница. Усилията по изваждането на другата продължават.

Жените са на 41 и 61 години, предаде БНТ. Състоянието им е тежко, но са контактни. По първоначална информация имат наранявания на долните крайници. 

"Автомобилът е смачкан до неузнаваемост и се прави всичко необходимо от аварийните екипи, за да може да я изведат. Операцията продължава повече от три часа. В следствие на падане на конструкция от съоръжението работата ми е допълнително възпрепятствана. Наложи се да викат кранове и друга техника", каза още кметът на Девня.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че временно е ограничено движението при км 2 на път III-2009 Девня- Суворово.

"Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: Девня - Кипра - Суворово", призовават от АПИ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови