Момиченце на 2 г. с химическо изгаряне в ясла

OFFNews 17 септември 2021 в 08:32 6874 0

2-годишно дете е прието в "Пирогов" с химическо изгаряне от 2,5%, като вероятната причина е небрежност на учителите в яслата, която посещава. 

Това разказа бащата на детето Георги Събински пред бТВ. 

Преди дни от яслата се обаждат на майката, че детето има обрив и лишейчета по част от кожата. Личният лекар и дерматологът, при които водят детето, не могат да преценят каква е причината за зачервяването - дали е ухапано от насекомо или друго нещо. Цялата нощ премина в страдания за детето. След появата на открити рани и мехури, родителите водят детето в Пирогов, където го приемат по спешност, разказа бащата. 

На следващия ден медиците са категорични, че момиченцето е с химическо изгаряне. Състоянието му е добро, но най-вероятно ще му останат белези по част от кожата. 

Директорката на ДГ "Здравец" Наталия Маринова твърди, че в детското заведение се използва само един препарат за дезинфекция, който е поставен на недостъпно за децата място и е разрешен и сертифициран за употреба в детски заведения. Вътрешна проверка тече в градината. 

Препарати от детската градина са изпратени в лаболатория, за да се установи могат ли те да си причина за инцидента с детенцето. 

Четири човека наблюдават всяка група, никой не знае какво е станало с мойто дете. Ще си търсим правата в съда, заява Събински. 

Веднага след като получих информация за инцидента, изпратих екипи както от дирекция „Образование“, така и от дирекция „Здравеопазване“, а по-късно и зам.-кмета отиде на място, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

„По първоначална информация дезинфектантите не се съхраняват правилно, но предстои проверката да бъде приключена. В зависимост от отговорността на всеки един от хората, които работят там, ще бъдат наложени съответните дисциплинарни наказания“, заяви кметът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови