Мобилизираха доброволци да отводняват в Бургас, отменени са учебни занятия

OFFNews 25 октомври 2017 в 11:43 2853 0

Със заповед на кмета на Бургас Димитър Николов са мобилизирани допълнителни сили и средства от всички общински предприятия и фирмите за пътна и "зелена" поддръжка. Привлечени са и доброволческите формирования за отводняване с помпи на наводнените имоти.

Освен това с друга заповед на кмета са отменени учебните занятия в най-пострадалите райони - училището/детската градина на село Равнец и училището на квартал "Горно Езерово".

По-рано днес Николов обяви и частично бедствено положение в общината.

То е в сила от 4 часа на 25 октомври. Само за последните три часа върху територията на община Бургас се изсипаха сумарно 60 литра на кв. метър дъжд.

Наводнени са десетки къщи в селата Равнец и Братово, кварталите "Горно Езерово" и "Долно Езерово", както и в така нареченото "село" на к-с "Меден рудник".

Затворени са пътищата "Долно Езерово" - Братово и Извор - Зидарово. Нивото на река Изворска се е повишило с 3 метра и на места тя прелива.

В град Бургас има проблеми с много вода върху ул. "24 Черноморски пехотен полк" /пресечката с "Константин Величков"/, бул. "Димитър Димов", ул. "Мария Луиза" и "Одрин".

На всички горещи точки са изпратени екипи. Масово се почистват шахти, за да се оттече по-бързо дъждовната вода.

След овладяването на ситуацията ще започне бързо описване на щетите със съставяне на протоколи, придружени със снимков материал. Така ще може да се кандидатства за държавна помощ при възстановяването, съобщават от бургаската община.

Очаква се дъждът да спре до следобеда днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови