Митко Дамянов и съпругата му жертва на поръчков разстрел

OFFNews 09 януари 2015 в 11:31 20253 7

Митко Дамянов и съпругата му жертва на поръчков разстрел

Снимка news7.bg

Строителният предприемач Митко Дамянов и съпругата му, които бяха убити вчера в София, са били жертва на поръчка. Това е една от версиите, върху които работи полицията. 

Към момента разследващите предполагат, че жертвите са били издебнати от килъра, който ги изчакал да слязат от автомобила им на ул. "Йордан Стубел", за да открие стрелба. По 48-годишния бизнесмен и по съпругата му е стреляно с пистолет, съобщава БНР.

Миналата година колата на бизнесмена е била опожарена, за което има преписка в Четвърто РПУ в София. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отказа да уточни по какви версии работят към момента полицаите.

През 2011-а г. над 60 души са подали жалба до тогавашния главен прокурор Борис Велчев срещу действията на Митко Дамянов. Тогава той е бил уличен като един от няколко души, които са взели пари "на зелено" за строежи на кооперации в София, след което не са изпълнили задълженията си. Към момента обаче от МВР не уточняват дали версиите за тазвечершния разстрел са свързани с дейността на Митко Дамянов като строителен предприемач в столицата.

Съседи разказаха, че преди време Митко Дамянов се занимавал със строителен бизнес, в последните години обаче е бил зает с друга дейност - търговия с храни чрез фирмата „Мега фуудс груп”, където е съдружник с йорданеца Тарек Омар Абид Ал Наби Крис.

Сметките на фирмите му са запорирани заради неплатени дългове към банки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!