Мъж загина при опит да влезе в пещера

OFFNews 28 февруари 2014 в 13:41 2411 0

Снимка: Архив

Мъж на 47 г. загина, докато се опитвал да влезе в пещера край котленското село Кипилово. Той се подхлъзнал и паднал от около 20 м височина.

Починалият се казва Константин Костадинов от село Ягода, Област Стара Загора. По време на инцидента със загиналия е имало двама негови приятели, съобщава в. „24 часа“.

Тримата са се опитали да влязат в пещерата, която е дълбока 30 м и е с изключително сложен терен. Със себе си носели само 20-метрова стълба и още толкова алпийско въже.

Пръв тръгнал да слиза Костадинов, но мъжът се подхлъзнал на мокрия терен и е паднал вътре в пещерата от височина 20-25 метра. Мъжът вероятно е бил необезопасен.

При пристигането на спасителния отряд на мястото бил само един от групата, който подал сигнал в полицията. Той казал, че загиналият дори не успял да извика при падането.

„От другия участник разбрахме, че Константин вече имал няколко слизания в същата пещера“, каза началникът на ПСС-Сливен Пенко Райков.

Според Раков не е сигурно дали става въпрос за иманярство. Тримата носели камера и фотоапарат, но целта на слизането в пещерата за спасителите останала неясна.

Заради сложния терен акцията по изваждането на трупа е била много опасна и е продължила около 3 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови