Мъж, пребил 8-годишния си син в ресторант, е задържан в София

Случаят е от 31 май, от прокуратурата и полицията няма официална информация

OFFNews 07 юни 2024 в 13:39 1889 0

Полиция

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Полицейски патрул

45-годишен мъж е задържан за побой над 8-годишния си син в София. Мъжът пребил детето в ресторант в столичния квартал "Люлин" на 31 май, предаде БНР.

В Девето Районно управление е постъпил сигнал, че в заведението мъж е пребил сина си. Не са ясни причините за случилото се.

Мъжът е бил арестуван. Наложена му е мярка задържане до 72 часа. Повдигнати са му обвинения за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие.

Детето е изведено от дома си. Изпратено е да живее при други свои роднини.

Според Наказателния кодекс средна телесна повреда е причинена, когато има трайно отслабване на зрението или слуха; трайно затрудняване на речта, на движението на крайниците, тялото или врата, на функциите на половите органи без причиняване на детеродна неспособност; счупване на челюст или избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето или говоренето; обезобразяване на лицето или на други части от тялото; постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота, или разстройство на здравето, временно опасно за живота; наранявания, които проникват в черепната, гръдната и коремната кухина.

От Министерството на вътрешните работи и прокуратурата няма официална информация за случилото се. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх